14799
No cover
Book
In basket
Sushi / Masakazu Hori, Kazu Takahashi ; tłumaczenie Karolina Kocięcka. - Wydanie czwarte - Warszawa : Wydawnictwo RM, 2021. - 80 stron : fotografie kolorowe ; 23 cm.
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej. Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi. Omówiono w niej: niezbędne narzędzia kuchenne podstawowe składniki sushi sposoby przygotowywania ryżu filetowanie i krojenie ryb przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw techniki rolowania sushi ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi[lubimyczytac.pl]
Availability:
Wypożyczalnia Bielany
All copies are currently on loan: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again